נתח רוסטביף סינטה
|
|
קטגוריה
|
אוכל איטלקי
|
זמן הכנה
|
3
|
כמות המנות
|
3
|
מרכיבים
|
נתח סינטה או שייטל טרי ומיושן היטב.
למשרה:
חצי כוס שמן זית
5 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
3 כפות חרדל דז'ון
2 כפות יין אדום
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
|
הוראות הכנה
|
מערבבים היטב את חומרי המשרה ומניחים בכלי עם המשרה לילה במקרר, עטוף היטב.
3 שעות לפני הארוחה מוציאים מהמקרר ומפעילים תנור ל-250 מעלות, מכניסים תבנית עם מים לתחתית.
שעה לפני הארוחה מכניסים על רשת לתנור (להקפיד שיש הרבה מים בתבנית בתחתית).
אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
צולים למשך עשרים דקות נוספות לכל 1 ק"ג בשר (אם אתם משתמשים במד חום, המרכז צריך להגיע ל-55 מעלות).
מוציאים ומניחים במקום חמים עד שאוכלים.
|
טיפ השף
|
*לא לכסות כי הנתח ימשיך להתבשל, לאחר עשרים דקות מחוץ לתנור, אפשר לעטוף בנייר כסף כדי שלא יתקרר מדי עד האוכל.
*מי שאינו רוצה להתעסק בבישול בזמן הארוחה, יכול להכין את הנתח מראש ולהגיש אותו עם רוטב של ציר ויין מצומצם חם.
|
סדנא
|
|
|