דלג לתוכן המרכזי
מלא פרטים ואנו ניצור עמך קשר
או בטלפון:
03-9795813
ישראל ב"ק 41 תל אביב
office@foodsteps.co.il

ניוקי תפו"א ובטטה עם חזה אווז מעושן, ברוטב יין לבן

קטגוריה אוכל איטלקי
מרכיבים 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
לבצק הניוקי:
500 גרם תפוחי אדמה
200 גרם בטטה
1 כף שמן זית
1 חלמון
1 ביצה
100 גרם קמח
100 גרם קמח תפו"א
כפית שטוחה מלח

לרוטב:
2 לימונים
1 כוס יין לבן
1 כוס ציר ירקות
מלח ופלפל
1 כפית קורנפלור (מדוללת ברבע כוס מי ברז קרים)

לקישוט:
2 שיני שום קצוצות
2 כפות גרידת לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה 1. הכנת הבצק: מועכים את תפוחי האדמה והבטטות בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הזית, הביצים, המלח והקמח לאט  – עד להשגת מרקם בצק רך ודביק.
2. מעבירים את הבצק לשולחן מקומח קלות וממשיכים ללוש.
3. מחלקים את הבצק ומרדדים גלילי בצק בעובי של כ 11/2 ס"מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך של כ1*1.5 ס"מ.  אוספים את כל החתיכות מהמשטח המקומח ומכניסים לקירור.
4. הכנת הרוטב: מערבבים את היין וציר הירקות בסיר על להבה נמוכה (שלא יישרף). מתקנים תיבול ומצמצמים את הנוזל לחצי.
5. לפני ההגשה: מחממים סיר גדול עם מי מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את כל הניוקי במהירות לסיר ומערבבים קלות. מבשלים עד שהניוקי צפים.
6. מעבירים את הניוקי לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הניוקי מצופה ברוטב.
7. במחבת עם מעט שמן צולים את קוביות חזה האווז. מוסיפים את הניוקי המוכנים והרוטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. 
סדנא