fbpx

הרבה זוגות שנמצאים ביחד כבר תקופה ארוכה נתקלים בבעיה – בשלב מסוים, קשה כבר לחשוב על דברים מקוריים לעשות ביחד. כי איפה לא הייתם? ראיתם ביחד עשרות סרטים בקולנוע, וגם במיטה, מכורבלים עם פופקורן בטעם חמאה שהכנתם במיקרו; יצאתם לטיולים בארץ ובעולם, ישנתם באוהלים, בצימרים ובמלונות, ופעם אחת אפילו נשארתם לישון באוטו כי לא הפסקתם להיעקץ; אכלתם במסעדות גורמה ובדוכני רחוב ססגוניים, במקומות הכי חדשים וגם באלה שממליצים עליהם כבר שנים, וגם הכנתם אין ספור ארוחות מושקעות בבית, על מנת לנסות לחסוך מעט בהוצאות. כבר נמאס לכם ללכת ביחד לים, בקיץ חם מדי וממילא החורף כבר התחיל, והחברים הרווקים שלכם מעדיפים לבלות בברים בלי זוג ותיק, שמקלקל את הדינמיקה המסורתית. אם נגמרו לכם הרעיונות לבילויים משותפים ואתם מרגישים שאתם חייבים לקום כבר מהספה ולצאת מהבית, סדנת סושי זוגית עשויה להיות הפתרון המושלם בשבילכם.

כולם אוהבים סושי. המאכל היפני הזה כבש את ישראל וכאשר מדובר במרכז סדנאות בישול, הוא בהחלט מככב בסדנה משלו אבל מלמדת את המשתתפים, כיצד מכינים סושי.
הסדנה נחלקת לחלק תיאורטי ולחלק מעשי. בכל סדנה יכולים להשתתף עד 16 איש, כאשר כל אחד מהם מקבל את הציוד המתאים להכנת הסושי וגם לומדים כמה דברים על ההיסטוריה שלו.  

סדנת סושי זוגית

מקורות הסושי היפני 

סושי הוא מאכל שנוצר בדרום סין והיפנים "גנבו" אותו אליהם. הוא המורכב מאורז בחומץ ויש בו עוד מרכיבים כמו אצות, ירקות דג נא או דג מעושן. המרכיב המרכזי היום הוא אורז עגול אשר מבשלים יחד עם חומץ אורז. הסושי הראשון  נוצר לפני שאנשים אכלו בלל אורז והוא היה חזיר משומר במלח. 
המילה סושי מוזכרת גם במילון סיני קדום אשר נכתב במאה השלישית או הרביעית לספירה. רק חמש מאות שנים אחר כך, מופיעה המילה סושי בהקשר של דג, מלח ואורז. בהמשך יופיע בתפריט של הסינים כמו נארזושי או פאנאזושי, אלה הם דגים משומרים באורז ומלח. 

כבר בשנות השישים החל הסושי לצבור פופולריות, ונעשו בו התאמות בסגנונות ההכנה שלו במדינות שונות בעולם וגם הוספת מרכיבים כמו למשל האבוקדו. 
על ההיסטוריה של הסושי לומדים בחלק הראשון של סדנת סושי זוגית.

אין סושי בלי אורז

אורז הוא המרכיב הכי חשוב בכל מנה של סושי.  יש כלי עשוי עץ ארז מעין חבית בשם האנגירי אשר משמש לשלבים הסופיים של הכנת האורז. מכניסים אליו את האורז ומערבבים אותו עם רוטב חומץ אורז אשר יוצר את המרקם הדביק של הסושי.  משתמשים באורז רק כאשר הוא בטמפרטורת החדר. הדגים או פירות הים אשר בסושי חייבים להיות באיכות גבוהה ומאוד טריים. בסושי משתמשים בעיקר בדגי ים, דגים במים מתוקים יותר חשופים לטפילים. הדגים הכי נפוצים בהכנה של סושי הם הסלמון, מקרל, טונה ועוד. חלקו התחתון של פילה דג הטונה הנקרא ביפן "או-טורו" הוא פיסת הדג הכי נחשבת והכי יקרה ביפן. 

סדנת סושי זוגית מלמדת את המשתתפים על הכנת האורז בעצמו וכן הכנת כל המרכיבים הנחוצים לסושי.

סדנת סושי כטיפול זוגי 

זה לא משנה איזה סדנת בישול תבחרו. בסופו של דבר תהליך של בישול משותף, משמש מעין השתקפות של יחסים. כדי לבשל צריך צוות, זה גם מה שקורה בכל מטבח. לכן, שיתוף הפעולה לצד הקשבה הדדית הוא חלק מאוד חשוב בכל סדנת סושי זוגית ובכלל. הוא גורם לכך ששני הצדדים יקשיבו זה לזה ויתרמו את החלק שלהם לבישול. לעתים יש זוגות שמסתדרים ויש כאלה שאגב הכנת הסושי גם נקלעים לחילוקי דעות, מה שעלול להעיד על הבעייתיות של היחסים ועל כך שאולי דווקא בסדנה הזו הם יכולים ללמוד דבר או שניים על היחסים ביניהם ולהפנים. הרבה זוגות יוצאים מהסדנה הרבה יותר מבינים זה את זו ועל דרך המלך.

זמן איכות עם טעם של עוד

סדנאות הן כבר מזמן הטרנד הכי פופולארי בסביבה. הבילוי הכי כיפי שאפשר, שהוא גם מלמד ומאפשר לכם לרכוש תחביבים חדשים ולהתנסות בהם גם לבד בבית – מה עוד אפשר לבקש? נכון שהיום אפשר ללמוד הכל מיוטיוב ומפינטרסט, ובאינטרנט ניתן למצוא מדריכים מפורטים לכל דבר שרק תבקשו; אבל בסופו של דבר, אין תחליף למורה אמיתי, שמדריך אתכם צעד צעד ומלמד אתכם לעשות משהו שתמיד חלמתם. לכולנו יש את החלום הזה שאנחנו לא מצליחים להגשים כי אנחנו כל הזמן דוחים אותו – לרקוד, לבשל, ליצור, לנגן. סדנאות מאפשרות לכולם, גם לאנשים העסוקים ביותר, להתנסות במשהו שהם תמיד רצו להתנסות בו – בלי התחייבות, בלי מחויבות, ובלי לפנות לזה את כל הלו"ז. אתם מקדישים רק כמה שעות, כדי לסמן סוף סוף וי על משהו שתמיד חלמתם לעשות. ומי יודע, אולי זו בדיוק הדחיפה שאתם צריכים כדי להכניס תחביב חדש לסדר היום הצפוף שלכם.

סדנה זוגית היא הזדמנות לקבל את כל הטוב הזה ביחד. אתם רק צריכים למצוא לכם איזה משהו ששניכם רוצים לעשות כבר הרבה זמן. משהו שמחבר ביניכם, שיכול לספק לכם סוף סוף את זמן האיכות – האיכותי באמת – שאתם מחפשים. לכן, סדנת בישול זוגית היא הבחירה המושלמת. אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו – כולנו אוהבים לאכול, וגם אם אנחנו מאלה שפחות מוצאים את עצמם במטבח, אין ספק שמדובר במיומנות הכרחית לצורך ההישרדות שלנו כבני אדם עצמאיים בעולם. אז במקום לצאת שוב למסעדה, או להכין שוב פסטה ברוטב מיוחד שכבר הכנתם 5 פעמים בחודשיים האחרונים ואתם לא מסוגלים יותר לטעום – תבלו את הזוגיות שלכם עם סדנת סושי זוגית. בואו ללמוד את כל הסודות שהופכים את המטבח היפני, ואת הכנת הסושי באופן ספציפי, לכזה שאתם כל כך אוהבים. פתאום, גם הסושי יהפוך לחלק בלתי נפרד מהארוחות הביתיות שלכם.

סדנאות בישול – לא רק סדנת סושי זוגית

חלק מהכיף בסדנאות זה שיש כל כך הרבה, שכיף לגוון ולעשות בכל פעם סדנה אחרת. אז אחרי שתתמקצעו בהכנת סושי יפני מסורתי, אולי כדאי להתנסות בעוד כמה מטבחים מפורסמים מהעולם. בסדנת אוכל רחוב, למשל, תוכלו ללמוד להכין את המאכלים שהפכו את הטיולים שלכם בעולם לבלתי נשכחים. תלמדו להכין פיש אנד צ'יפס אנגלי, שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם בלונדון הקרירה, מינוס הגשמים האינטנסיביים; תכינו פאד תאי ותבינו שלא צריך לנסוע עד תאילנד בשביל אוכל טעים; ואפילו את הפלאפל הישראלי שכולנו כל כך אוהבים. אין ספק שאם אתם זוג שמחפש איך לגוון את השגרה, סדנאות בישול הן הבילוי האידאלי

דילוג לתוכן