מי מאיתנו לא אוהב לצאת לחופשה? לנקות את הראש, להשתחרר מלוחות הזמנים הצפופים ומהמשימות, להשאיר את כל הלחץ מאחור ופשוט להירגע, לטייל וליהנות. לצערנו, לא כל יום אנחנו יכולים לצאת לחופשה, אבל אנחנו כן יכולים ליצור לעצמנו משבצות קטנות בסדר היום שלנו שיאפשרו לנו בכל זאת להרגיש כאילו אנחנו במקום אחר. כך לדוגמה, סדנת בישול איטלקי יכולה לגרום לכל אחד להרגיש כאילו הוא נחת לכמה שעות באיטליה. העיסוק ברטבים העשירים של המטבח האיטלקי האיכותי, בחומרי הגלם הטריים ובבצקים הגמישים שכל כך מזוהים עם איטליה, ללא ספק יחזירו אתכם לפעם ההיא שטיילתם ביום קיצי ברחוב אירופי רחב ידיים, והתלבטתם באיזו פיצרייה לבחור.
לא רק סדנת בישול איטלקי – הסדנאות שייקחו אתכם לסיבוב מסביב לעולם
אחד הדברים שמזוהים ביותר עם כל מדינה הוא כמובן המטבח האופייני שלה, ואין ספק שזו אחת הדרכים להכיר מקום חדש. לעתים קרובות סדנאות בישול מבוססות על מטבחים שונים ומגוונים מרחבי העולם, ואתם רק צריכים לבחור – לאן בא לכם לטייל הפעם? אז אם כבר עשיתם סדנת בישול איטלקי וביקרתם באיטליה היפה, למה שלא תקפצו לטייל במזרח הרחוק? סדנת בישול אסייתי תאפשר לכם ללמוד את כל הסודות הכי כמוסים של המטבח הפופולארי, וללמוד להכין מגוון רחב של מנות מהמדינות שמרכיבות את הפסיפס העשיר של המטבח הזה.
אם בא לכם דווקא לטעום את טעמה של מקסיקו הססגונית, סדנת בישול בסגנון מקסיקני בהחלט תטעין אתכם באנרגיות הנכונות. תוכלו לרכוש את כל הידע התיאורטי החשוב על חומר הגלם הבסיסי ביותר של המטבח המקסיקני – בשר. תלמדו על סוגים שונים של בשר ועל טכניקות שונות להכין אותו, ותתנסו בהכנת מגוון מאכלים: תכינו את האמפנדס הממולא המסורתי, נאצ'וס אותנטי מקמח תירס ומטבלים מיוחדים, עוף ברוטב שוקולד שמקובל להכין במדינות מרכז אמריקה, צ'ילי קון קרנה פיקנטי וכמובן, לקינוח – צ'ורוס קריספי מצופה בשוקולד חם, סוכר וקינמון, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
מטבח שידוע בישראל כאיכותי במיוחד ובדרך כלל ניתן למצוא בתפריטים של מסעדות גורמה הוא המטבח הצרפתי. אבל מה באמת אוכלים הצרפתים? בסדנת בישול בסגנון ביסטרו צרפתי תכירו את המאכלים שמאפיינים את המטבח הצרפתי העממי, את הבצקים שבהם נעשה שימוש במטבח זה וכמובן, את חלקי הבשר שמתאימים למאכלים המקומיים. בנוסף, תתנסו בהכנת המנות שבארוחה הבאה שתבשלו לאורחים שלכם, עומדות לגרוף אין ספור מחמאות. בסיום הסדנה תדעו איך לבשל ביף בורגיניון כהלכה, כיצד להכין קיש ניסואז מדויק ופריך וכמובן, איך לא – גם איך רוקחים את אחד מהקינוחים הצרפתיים המפורסמים – פרופיטרולים ממולאים ומצופים בכל טוב.
טיול של שנה בסדנה אחת
אם אתם מסוג התיירים שאוהבים להרגיש את השטח ולהתחבר למקומיים, אין ספק שסדנת אוכל רחוב תהיה הבחירה המושלמת בשבילכם. לכל מדינה יש את המאכלים הפשוטים שלה, אלה שניתן לקנות בעלות נמוכה אפילו בדוכן פשוט ברחוב. אז למה שלא תוכלו להרגיש כמו מטיילים גם בבית? בסדנת אוכל רחוב תוכלו ליהנות מכל העולמות – תקפצו למקסיקו העליזה עם טאקו ממולא בתוספות עשירות; תבקרו באנגליה הרשמית עם פיש אנד צ'יפס פריך; תעצרו להתרעננות בישראל עם פלאפל בפיתה, מלווה בחומוס והטחינה המוכרים; תצאו לטייל באינדונזיה, שם תהנו משיפודי עוף ברוטב בוטנים מתקתק; תקפצו לתאילנד הרחוקה, בה תאכלו פאד תאי כמובן; ותסיימו בנקודת ההתחלה – מקסיקו, עם קינוח צ'ורוס מפנק. נראה, אם כן, שגם אם הלו"ז שלכם עמוס – תוכלו להרגיש בחופשה גם כאן בארץ; רק תזמינו לעצמכם כרטיס לסדנת בישול, ותצאו לטיול מסביב לעולם.