גולש הונגרי מוגש עם תפוחי אדמה
מרכיבים:
½ ק״ג קוביות צוואר בקר
2 שיני שום – קצוצות גס
1 פלפל ירוק – חתוך גס
1 כף רסק עגבניות
מעט שבבי צ'ילי חריף
קורט קימל שלם
מעט קמח לאיבוק הבשר
שמן קנולה לטיגון
1 בצל גדול – חתוך גס
1 גמבה אדומה – חתוך גס
2 עגבניות בשלות מאד – חתוכות לקוביות
1.5 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור – לפי הצורך
ציר בקר/מים – לכיסוי הגולש
2 עלי דפנה
4 יחידות תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לרבעים
הוראות הכנה:
1. מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בתנור או בסיר עם מים. מומלץ עם קליפה.
2. מקמחים קלות את קוביות הבשר. מחממים היטב סיר כבד עם מעט שמן וסוגרים את קוביות הבשר ומוציאים הצידה.
3. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, מחצית מכמות הפלפלים, פפריקה, עלי דפנה ואת הבשר. 4. מוסיפים ציר/מים עד לכיסוי, ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את שאר הפלפלים, העגבניות, רסק העגבניות ושאר התבלינים. ממשיכים לבשל עוד שעה עד שהבשר רך על להבה נמוכה וסיר סגור היטב (יש להוסיף ציר במידת הצורך).
5. מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים בלי קליפה.