כל העולם שותה בירה וגם הישראלים מתחילים כל בילוי שלהם בבית קפה, בר או מסעדה בבירה. זהו המשקה האולטימטיבי שאהוב גם על גברים וגם עם נשים. בירה זה כמו קפה, לכל אחד יש את הבירה שהוא אוהב ורבים גם רוצים לדעת איך מכינים את המשקה הזה, שלכל סוג ממנו יש טעם אחר. מה יוצר את הטעם המיוחד? ואם מישהו רוצה להתחיל להכין את הבירה האישית שלו בבית, איך עושים את זה?
מאוד פשוט. בפודסטפס סדנאות בישול יש סדנת בישול בירה, חוויה חברתית וקולינרית שגם תוציא אתכם מומחים לבישול בירה בעשייה עצמית. אין יותר יצירתי מזה.
הסדנה מיועדת ל-16 איש ומקומות עבודה רבים נרשמים אליה, כמו גם חובבי בירה. זוגות שרוצים ללמוד ביחד משהו חדש וכל מי שאוהב את המשקה הזה ורוצה לעשות אותו לבד בבית.
בירה- החלק התיאורטי
סדנת בישול בירה מתחילה בחלק התיאורטי שמעביר למשתתפים ידע כמו למשל מה ההבדל בין בירת אייל לבית לאגר? איך הגיעו הבירות לעולם? איך מכינים בירות ועוד.
הסדנה מועברת ע:י מומחה לבירה, איש הבירה של הסדנה אשר יסביר שלב אחרי שלב גם על עולם הבירה וגם על השלבים להכנתה, מה ההבדל בין סוגים שונים, מה יוצר את טעמה של הבירה ועוד.
בחלק התיאורטי יבינו המשתתפים כי לבירה כמה פשוט יש רק ארבעה מרכיבים. מה שעושה את הבירה טעימה יותר או פחות, מרה או קצת מתקתקה הוא היחס בין המים, הכשות, השמרים והלתת. הם אלה שיוצרים ערב רב של טעמים וגם האמצעים לבישול הבירה משליכים על טעמה האישי וכן הציוד בו משתמשים.
אחר כך יגיע החלק המעשי בו ינסו המשתתפים לבשל בירה. הם יתחלקו לקבוצות, ישתפו פעולה ביניהם וילגמו לפחות עשרה סוגים של בירה. בסדנה זו הרישום מותר לבני 18 ומעלה.
לומדים גם על ההיסטוריה של הבירה
אז איך הגיעה הבירה לעולם? גם על זה נדבר במסגרת סדנת בישול בירה אם כן ההיסטוריה מדברת על יוליוס קיסר ששתה בירה כבר בשנת 49 לספירה לחיי הליגיונרים שלו. בשנת 1757 מרכיב ג'ורג' וושינגטון מי שהיה נשיא ארה"ב מתכון לבירה.
אבל עוד לפני השניים האלה מתגלה לפי טקסטים עתיקים כי הבירה נוצרה בתקופה הפרה היסטורית ובכלל בטעות. מישהו השאיר את הדגן בחוץ, הוא ספג לחות והחל לתסוס, וכאשר טעמו ממנו השתכרו. אז הבינו השבטים הפרימיטיביים שלהשאיר דגן בחוץ עושה טוב לראש שטוב וגרם להם להשתכר.
בשנת 4300 לפני הספירה נכתבים מתכונים לבירה על גבי חרס בבבל העתיקה ולפחות כ-20 סוגים של בירה. היא נמצאת בכל מיני תרבויות קדומות כמו בני האינקה וסין והתפיסה לגביה שהיא משקה עמיד ומזין יותר ממים. המצרים מבשלים בירה עבור הפרעונים, היא משמשת אמצעי תשלום בעולם העתיק ויש השותים אותה עם קשית ונמנעים מלבלוע את קליפות הדגנים.
הרומאים הבינו מהיוונים שמשקה האלים הוא יין והלגיונות שלהם הם אלה שהביאו אתם לצפון אירופה בירה. המפנה הגדול שהעניק לבירה את הכבוד הראוי לה היה שיוליוס קיסר בכבודו ובעצמו מרים כוס בירה לכבוד הלוחמים האמיצים שלו שחצו את הרוביקון. והשאר היסטוריה.
בישול בירה ויחסים
לסדנת בישול בירה נרשמים מלבד עובדים של מקומות עבודה גם הרבה זוגות שאוהבים לשתות בירה וגם רוצים ללמוד על התהליך. סדנת בישול בירה משמשת הרבה פעמים כסדנת טיפול זוגית, כאשר בתהליך עצמו עולים בה יחסים, יריבויות, התעקשויות ועוד. אם רוצים לצאת עם בירה טובה, צריך גם לשפר את היחסים ורק זה כבר שווה את הסדנה.