חלה מתוקה
מרכיבים:
250 גרם קמח
4 גרם שמרים יבשים
20 גרם ביצה
20 גרם שמן
30 גרם סוכר
5 גרם מלח
110 מ"ל מים קרים
20 גרם צימוקים (אופציונלי)
15 גרם אגוזים (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מים וביצה. 2. לשים 5 דקות ומוסיפים מלח.
- לשים 2 דקות נוספות ומוסיפים שמן. לשים עד להטמעה מלאה של השמן ומוסיפים בסוף את הצימוקים והאגוזים.
- מתפיחים כחצי שעה מחלקים לרצועות וקולעים לצמות.
- מתפיחים ומורחים בביצה ומפזרים שומשום/ קצח/ פרג.