חלת דבש עגולה
מרכיבים:
1 ק"ג קמח
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סילאן
200 גרם דבש
1 ביצה
500 מ"ל מים
100 מ"ל שמן
1 כף מלח
100 גרם אגוזי מלך
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לזיגוג:
מי סוכר
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה קמח, קינמון, שמרים, סוכר, סילאן, דבש, מים וביצה. לשים כ-5 דקות ומוסיפים את המלח.
2. לשים 2 דקות נוספות ומוסיפים שמן. לשים עד להטמעה מלאה של השמן ומוסיפים את האגוזים.
3. מתפיחים את הבצק כחצי שעה ולאחר מכן מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק ל-3 רצועות וקולעים צמות. שוזרים את הצמות לחלות עגולות.
4. מתפיחים את החלות ומורחים בביצה (אפשר לקשט בשברי אגוזים).
5. אופים את החלות בחום של 180 מעלות עד שהחלות תפוחות וזהובות.