למה לקחת סדנאות בישול כשיש הכל באינטרנט?

סדנאות בישול

חובבי המטבח הביתי תמיד מחפשים איך הם יכולים לגוון ולשנות, לנסות מנות חדשות ולהפתיע את האורחים שלהם במנות מיוחדות ומעניינות. בעולם של היום, מציאת מנות חדשות ולמידת מלאכת הבישול והאפייה הפכו למשימות קלות במיוחד. הרי כל אחד יכול להיכנס לאינטרנט וליהנות מתוכניות בישול, מדריכים מצולמים ובלוגים של בישול שיעזרו לו להרחיב את הידע שלו על עולם הבישול ולהכיר טכניקות חדשות ומנות שלא דמיין שקיימות, בלי לשלם שקל, טוב – חוץ מלספק האינטרנט שלו.

הבעיה היא שקשה מאוד ללמוד רק מקריאה או צפייה איך משתמשים בטכניקות מסוימות של מטבחים ספציפיים, שלא נדבר על איך מתבלים בצורה נכונה ואיך בוחרים את חומרי הגלם. בשביל ללמוד איך לעשות את כל הדברים האלו בצורה שבאמת תיצרב לנו במוח ותעזור לנו ליצור את המנות האלו בעצמנו – היא ללמוד תוך כדי עשייה. הרי אי אפשר ללמוד הכל רק מהתאוריה, והתאוריה בעצם נועדה בשביל לעזור לנו לדעת איך לבצע את החלק המעשי בצורה טובה יותר.

למעשה, בשביל ללמוד בצורה איכותית ונכונה איך לבשל ולהכין מנות חדשות, ללמוד לשלוט במטבחים שאנחנו לא מכירים ובעצם ללמוד לעשות כל דבר – צריך ליישם.

למה אם תבשלו בעצמכם תלמדו הרבה יותר טוב?

למרות שאנחנו לא אתר פסיכולוגיה, בשביל להסביר למה סדנאות בישול הן הדרך הטובה ביותר ללמוד בישול – נגיעה בתחום הפסיכולוגיה לא תזיק. על פי תיאוריות רבות של פסיכולוגים בתחום הלמידה, ידע תיאורטי הוא ממש לא מספיק בשביל ללמוד תחום מסויים ולהבין אותו באמת, וזו הסיבה שכדאי לכם לקחת סדנאות בישול אם אתם רוצים ללמוד איך לבשל מנות מגניבות גם במטבח שלכם. אחד המודלים המוכרים ביותר בתחום, שיעזרו לנו להבין כיצד לומדים בצורה יעילה היא התיאוריה של בלום.

על פי בלום, ישנן רמות למידה שונות שבעזרתן אנחנו לומדים נושא לעומקו, אנחנו נתמקד בשלוש הרמות הראשונות בגלל שהן מתאימות מאוד ללימוד בישול – הנושא שעל הפרק.

שלוש הרמות הן :

  1. ידע – רכישת ידע בתחום, זאת אומרת למידה תאורטית, כמו צפייה בתכנית בישול או קריאת מתכון באינטרנט.
  2. הבנה – יכולת בסיסית לפרש את הידע לכדי משמעות מסוימת, למשל, אם למדתם איך להכין עוגת תפוזים, אתם מבינים שאם תחליפו את התפוזים בתפוחים תקבלו, איך לא, עוגת תפוחים.
  3. יישום – היישום הוא החלק החשוב ביותר בלמידת כישורים מעשיים כמו בישול, נגינה, תפירה, בנייה, ניסור וכל יכולת אחרת. היכולת ליישם היא היכולת להשתמש בידע שלמדתם לצורך מצב אחר, מצב חדש.

אם, למשל, הבנתם איך לטגן סטייק וכמה זמן צלייה סטייק דורש – אתם תלמדו איך לעשות את זה דרך צליית הסטייק בעצמכם.

על ידי כך שיישמתם את הידע שלמדתם, אתם יכולים להיות בטוחים שעכשיו אתם יודעים איך להשתמש בידע הזה במצבים שונים. תארו לעצמכם שלמדתם איך להכין עוף שלם בתנור והכנתם את המנה לארוחת שישי. בשבוע שלאחר מכן אתם רוצים להכין כרעיים של עוף בתנור. עכשיו אתם תדעו, פחות או יותר, אילו טעמים הולכים טוב עם עוף ואיך לאפות את הכרעיים שלכם נכון.

רק תשתדלו לא לקרוא את הכתבה הזו כשהכרעיים בתנור, שלא ישרפו, אה?

סדנאות בישול מעניקות ידע שנשאר אתכם להמשך

אם אתם מחפשים חוויה שתהיה משמעותית ויעילה עבורכם ושתעזור לכם ללמוד איך להשתפר באחד התחומים הכי חשובים בחיים – תזונה ובישול – סדנאות בישול הן הפתרון הכי טוב שיכול להיות.

הסדנה משלבת בין הנאה וכיף (סדנאות בישול זה ממש כיף, מבטיחים) לבין מתן ידע שיעזור לך לפתוח את הראש שלך לרעיונות חדשים במטבח, לטעמים חדשים ולטכניקות חדשות. רוצים ללמוד איך לבשל, וגם לזכור איך להשתמש במה שלמדתם בבית? אז עזבו אתכם רגע ממתכונים ביוטיוב ותכבו את המאסטר שף – בואו לסדנת בישול, הדרך הכי יעילה ללמוד איך לבשל באמת.

מעוניינים בסדנא? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם