מכסה אנטריקוט על הגריל ברוטב עגבניות וצנובר (מנה ראשונה)
מרכיבים:
350 גרם אנטריקוט
2 שיני שום
צנוברים
עגבניות שרי חצויות
מעט מרווה
מעט רוזמרין
סוכר
חצי כפית חומץ בלסמי

הוראות הכנה:
1. חוצים את עגבניות השרי לרבעים. מערבבים בתוך קערה את עגבניות השרי, פרוסות השום, סוכר, חומץ בלסמי, מרווה, רוזמרין, מלח ופלפל.
2. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 15-20 דקות.
3. הכנת הצנוברים: קולים את הצנוברים עם מעט שמן עד הזהבה קלה, מוציאים ומצננים בקערה נקיה, מוסיפים את הצנוברים והשמן לעגבניות שרי.
4. טוחנים במעבד מזון את תערובת העגבניות והצנובר לרוטב סמיך.
5. משמנים את האנטריקוט בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
6. על אש גבוהה צולים את האנטריקוט למשך זמן קצר (דקה לכל צד), לאחר ההשחמה מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבשר מוכן (8-10 דקות).
7. פורסים את הבשר ומניחים על צלחת הגשה, מוזגים כמות נדיבה של הרוטב החם ומגישים מיד.