נזיד עדשים עם כדורי בשר
מרכיבים:
לכדורי הבשר:
250 גרם בשר טחון
1/8 כוס בורגול דק מושרה לרבע שעה
חופן פטרוזיליה
1/2 בצל קצוץ דק
1/2 ביצה
מעט כמון
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
לנזיד העדשים:
1/2 כוס עדשים מושרות
1/2 בצל קטן קצוץ
1/2 גזר מגורד
סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
מעט טימין
מעט עלי דפנה
1/2 כפית כמון
ציר
ירקות
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים והתבלינים של כדורי הבשר. יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים למקרר.
2. מטגנים בסיר את הבצל. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את העדשים, הטימין, עלי הדפנה והכמון. מוסיפים ציר ירקות (או מים) עד לכיסוי ומבשלים כ20 דקות.
4. מטגנים קלות את כדורי הבשר ולאחר מכן מכניסים לקדירת העדשים. מוסיפים ציר/מים אם צריך ומהשלים כחצי שעה נוספת.
5. הקדירה מוכנה כאשר העדשים ספגו את כל הנוזלים.