fbpx

ניוקי דלעת ואווז מעושן ברוטב הדרים

מרכיבים:

100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות

לבצק הניוקי:
500 גרם תפוחי אדמה

200 גרם דלעת צלויה
1 כף שמן זית
1 חלמון
1 ביצה
200 גרם קמח
כפית שטוחה מלח

לרוטב:
2 לימונים

2 תפוזים
3 כפות דבש
חצי כוס יין לבן
כוס ציר ירקות
מלח ופלפל
1 כפית קורנפלור (מדוללת ברבע כוס מי ברז קרים)

לקישוט:
2 שיני שום קצוצות

2 כפות גרידת לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

סדנאות בישול

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: מועכים את תפוחי האדמה והדלעת בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הזית, הביצים, המלח והקמח לאט – עד להשגת מרקם בצק רך ודביק.
  2. מעבירים את הבצק לשולחן מקומח קלות וממשיכים ללוש.
  3. מחלקים את הבצק ומרדדים גלילי בצק בעובי של כ 11/2 ס”מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך של כ1*1.5 ס”מ. אוספים את כל החתיכות מהמשטח המקומח ומכניסים לקירור.
  4. הכנת הרוטב: מערבבים בסיר על להבה נמוכה (שלא יישרף) את כל החומרים (פרט לקורנפלור). מתקנים תיבול.
  5. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקורנפלור המדולל במים ומבשלים 4 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מכבים את האש ומצננים בצד.
  6. לפני ההגשה: מחממים סיר גדול עם מי מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את כל הניוקי במהירות לסיר ומערבבים קלות. מבשלים עד שהניוקי צפים ועוד דקה.
  7. מעבירים את הניוקי לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הניוקי מצופה ברוטב.
  8. במחבת עם מעט שמן צולים את קוביות חזה האווז. מוסיפים את הניוקי המוכנים והרוטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן