ניוקי דלעת ואווז מעושן ברוטב הדרים
מרכיבים:
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
לבצק הניוקי:
500 גרם תפוחי אדמה
200 גרם דלעת צלויה
1 כף שמן זית
1 חלמון
1 ביצה
200 גרם קמח
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
2 לימונים
2 תפוזים
3 כפות דבש
חצי כוס יין לבן
כוס ציר ירקות
מלח ופלפל
1 כפית קורנפלור (מדוללת ברבע כוס מי ברז קרים)
לקישוט:
2 שיני שום קצוצות
2 כפות גרידת לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:
- הכנת הבצק: מועכים את תפוחי האדמה והדלעת בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הזית, הביצים, המלח והקמח לאט – עד להשגת מרקם בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לשולחן מקומח קלות וממשיכים ללוש.
- מחלקים את הבצק ומרדדים גלילי בצק בעובי של כ 11/2 ס"מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך של כ1*1.5 ס"מ. אוספים את כל החתיכות מהמשטח המקומח ומכניסים לקירור.
- הכנת הרוטב: מערבבים בסיר על להבה נמוכה (שלא יישרף) את כל החומרים (פרט לקורנפלור). מתקנים תיבול.
- לאחר הרתיחה מוסיפים את הקורנפלור המדולל במים ומבשלים 4 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מכבים את האש ומצננים בצד.
- לפני ההגשה: מחממים סיר גדול עם מי מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את כל הניוקי במהירות לסיר ומערבבים קלות. מבשלים עד שהניוקי צפים ועוד דקה.
- מעבירים את הניוקי לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הניוקי מצופה ברוטב.
- במחבת עם מעט שמן צולים את קוביות חזה האווז. מוסיפים את הניוקי המוכנים והרוטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.