נתחוני חזה עוף מושחר, מוגש עם סלט קינואה
מרכיבים:
2 חזה עוף
300 גרם קינואה לבנה
1 פלפל מכל סוג (אדום, ירוק)
3 בצלים ירוקים
4 גזרים מגוררים בפומפייה
200 גרם צימוקים קצוצים
2 לימונים
חומץ בן יין לבן
שמן קנולה
1 כפית סוכר
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
1. מחממים מחבת לחום לוהט. בינתיים, שוטפים את חזה העוף ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל.
2. צולים את חזה העוף על המחבת הלוהטת למשך 3-4 דקות מכל צד, מורידים מהאש ונותנים לנוח.
במקביל מכינים את הקינואה – בסיר עם הרבה מים מבשלים את הקינואה כמו פסטה (בערך עשר דקות), עד שזנב קטן יוצא מגוף הקינואה והגרגר רך אבל עדיין מעט נוקשה.
3. מסננים מהמים ושוטפים במים קרים עבור הפסקת הבישול.
4. את הפלפלים חותכים לקוביות קטנטנות, את הבצל הירוק לטבעות צרות, את הגזר מגרדים בפומפייה גסה ואת הצימוקים קוצצים.
5. לרוטב הוויניגרט סוחטים את הלימונים, מוסיפים את כל חומרי התחמיץ ומערבלים באמצעות בלנדר יד.
6. להגשה: חותכים את חזה העוף בפריסה דקה. מערבבים את כל חומרי הסלט, הקינואה, הירקות ורוטב הוויניגרט. מפזרים מעל את חזה העוף הפרוס ומגישים.