נתח רוסטביף סינטה

מרכיבים:

למשרה: 
חצי כוס שמן זית 
5 שיני שום קלופות וקצוצות 
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ 
3 כפות חרדל דז’ון 
2 כפות יין אדום 
כפית מלח גס 
כפית פלפל שחור גרוס 

הוראות הכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי המשרה ומניחים בכלי עם המשרה לילה במקרר, עטוף היטב. 
  2. שלוש שעות לפני הארוחה מוציאים מהמקרר ומפעילים תנור ל-250 מעלות, מכניסים תבנית עם מים לתחתית. 
    שעה לפני הארוחה מכניסים על רשת לתנור (להקפיד שיש הרבה מים בתבנית בתחתית). 
    אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. 
  3. צולים למשך עשרים דקות נוספות לכל 1 ק”ג בשר (אם אתם משתמשים במד חום, המרכז צריך להגיע ל-55 מעלות). 
  4. מוציאים ומניחים במקום חמים עד שאוכלים. 

 

טיפ השף:
*לא לכסות כי הנתח ימשיך להתבשל, לאחר עשרים דקות מחוץ לתנור, אפשר לעטוף בנייר כסף כדי שלא יתקרר מדי עד האוכל. 

*מי שאינו רוצה להתעסק בבישול בזמן הארוחה, יכול להכין את הנתח מראש ולהגיש אותו עם רוטב של ציר ויין מצומצם חם. 

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם