נתח רוסטביף סינטה
מרכיבים:
למשרה:
חצי כוס שמן זית
5 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
3 כפות חרדל דז'ון
2 כפות יין אדום
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- מערבבים היטב את חומרי המשרה ומניחים בכלי עם המשרה לילה במקרר, עטוף היטב.
- שלוש שעות לפני הארוחה מוציאים מהמקרר ומפעילים תנור ל-250 מעלות, מכניסים תבנית עם מים לתחתית.
שעה לפני הארוחה מכניסים על רשת לתנור (להקפיד שיש הרבה מים בתבנית בתחתית).
אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. - צולים למשך עשרים דקות נוספות לכל 1 ק"ג בשר (אם אתם משתמשים במד חום, המרכז צריך להגיע ל-55 מעלות).
- מוציאים ומניחים במקום חמים עד שאוכלים.
טיפ השף:
*לא לכסות כי הנתח ימשיך להתבשל, לאחר עשרים דקות מחוץ לתנור, אפשר לעטוף בנייר כסף כדי שלא יתקרר מדי עד האוכל.
*מי שאינו רוצה להתעסק בבישול בזמן הארוחה, יכול להכין את הנתח מראש ולהגיש אותו עם רוטב של ציר ויין מצומצם חם.