בשנים האחרונות קשה לפספס את הטרנד ההולך ומתפשט של ימי גיבוש במקומות עבודה. היום, כל מקום עבודה שמכבד את עצמו דואג לפנק את כל העובדים מספר פעמים בשנה בימי גיבוש כיפיים וחווייתיים, אשר מאפשרים להם להתאוורר לכמה שעות מהשגרה השוחקת. אבל למה בעצם הפכו ימי הגיבוש לכל כך נפוצים? הפופולאריות של ימי הגיבוש נובעת מהאופן בו אנו מבינים עובדים וארגונים כיום, בעידן המודרני. ראשית, ימי הגיבוש, כפי שניתן להבין משמם, מטרתם לגבש וליצור תחושה של אחדות במקום העבודה. כאשר אנשים חשים כי הם חלק מקבוצה, גוברת המוטיבציה שלהם לתרום למאמץ הקבוצתי ולקחת חלק באחריות הקולקטיבית. בכך, ימי גיבוש אשר מעמיקים את הקשר בין העובדים בארגון הם בעלי תרומה משמעותית לקידום תהליכי העבודה בארגון ולשיפור התוצרים.

מעלה נוספת של ימי הגיבוש היא שהם מהווים עבור העובדים מעין הפסקה, השהייה שמאפשרת להם למלא את המצברים ולחדש את האנרגיות. בתקופה הטכנולוגית בה אנו חיים, אשר מתאפיינת בחיבור תמידי – לעבודה, למשפחה, לחדשות ועוד, קשה עד בלתי אפשרי לקחת רגע לעצמנו. יש תחושה כללית שהעבודה נמצאת בכל מקום בו אנו נמצאים, ואליה נלווים לעתים קרובות רגשי אשמה ואמונה שאנחנו לא מספקים את הסחורה. ימי גיבוש הם הזדמנות להראות לעובדים כמה חשוב לפעמים להניח בצד את כל המשימות והדאגות ופשוט ליהנות מהרגע. לכל מקום עבודה יש גם אינטרס לעשות זאת, שכן הפסקה קוגניטיבית, ממש כמו שינה, חשובה על מנת שנוכל להמשיך לעבוד בצורה יעילה ואפקטיבית.

למה דווקא סדנאות בישול?

סדנאות בישול מהוות אפשרות פופולארית במיוחד לימי גיבוש עבור מגוון חברות ומקומות עבודה, ויש לכך כמה סיבות מרכזיות. הראשונה היא כמובן שסדנאות הבישול מבוססות על שיתוף פעולה בין המשתתפים, ולכן מקדמות יצירת קשר וחיבור ביניהם. מאפיין זה של סדנאות הבישול עונה באופן מדויק על הצרכים של מקומות העבודה והופך את הסדנאות להזדמנות נהדרת עבור העובדים לחזק את הקשרים האישיים ביניהם. סיבה נוספת לבחירה הנפוצה בסדנאות הבישול היא שכולן משלבות דבר אחד שכולנו אוהבים – אוכל. עם ארוחה מושקעת בסיום הסדנה, קשה להוציא מישהו לא מרוצה.

3 דגשים לבחירת הסדנה שלכם

אם המשימה לארגן את יום הגיבוש הבא במקום העבודה שלכם הוטלה עליכם, הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כדי להיות בטוחים שהיום שתפיקו יהיה בלתי נשכח. הדבר הראשון שכדאי שתעשו הוא לבחון את קהל היעד שלכם, כלומר, את העובדים שייקחו חלק בסדנה. אוכל הוא אמנם מאפיין משותף לכולם, אולם בשנת 2020, יש אין ספור סוגי תזונה שאנשים שונים מקפידים עליהם, ועל מנת להמנע ממצבים לא נעימים, כדאי שתבדקו מה העמיתים שלכם אוכלים. לאחר בדיקה יסודית, תדעו בדיוק מאילו סדנאות להמנע ולעומת זאת, אילו סדנאות יתאימו בול למקום העבודה שלכם.

דבר נוסף שמומלץ לשים לב אליו הוא הרמה המקצועית של הסדנה. יש סדנאות בישול שמתאימות יותר לבשלנים מתקדמים, בעוד שאחרות מתאימות דווקא לאנשים המתהדרים בניסיון דל במיוחד בגזרת המטבח. אלא אם אתם עובדים במטבח של מסעדה, רמת הניסיון והמסוגלות במטבח ודאי משתנה מעובד לעובד ולכן מומלץ ללכת על סדנאות שמתאימות למגוון רחב של אנשים ולכל הרמות. העניין השלישי שכדאי לתת עליו את הדעת הוא חוות הדעת על הסדנה. יהיה חבל אם עד שהצלחתם לצאת ליום גיבוש, הדברים לא ילכו כפי שציפיתם כי סביבת הסדנה הייתה לא נעימה, המדריך לא היה מקצועי מספיק או שכמות העבודה לא התחלקה באופן הולם בין המשתתפים. היום, אין דבר שלא תוכלו למצוא עליו מידע באינטרנט, וכדי להיות בטוחים שיום הגיבוש שאתם מארגנים יהיה הטוב ביותר, כדאי לחפש חוות דעת מהעבר על סדנאות בישול שאתם מתעניינים בהן.

דילוג לתוכן