ביסטרו צרפתי
משתתפים: עד 16 איש משך הסדנה: 3-4 שעות מחיר: 270 ש"ח
המונח ביסטרו מפגיש אותנו עם ז'אנר אוכל של מסעדה צרפתית עממית, שנצמדת לבישול עם חומרי גלם מקומיים מחבלי הארץ השונים. הסדנה מלווה בהסברים והדגמות של הבצקים האופיינים לביסטרו, וכמו כן נדבר על חלקי הבשר שמתאימים לבישול ארוך.
הסדנה היא פעילה וכולם מבשלים את המנות שבתפריט.
בסיום הסדנה נשב לאכול בצוותא מהאוכל שבישלנו.
סדנת בישול בסגנון צרפתי – התפריט:
ביף בורגיניון
תבשיל בקר מחבל בורגון. מנה עממית במקורה של ביסטרו קלאסי, שעברה אבולוציה במטבחים של העולם המערבי והפכה לקאלט במטבח העילי. במנה זו נדבר על נתחי בקר המתאימים לבישול ארוך ועל שילוב של ירקות שורש בתבשילי קדרה למניהם.
פטה כבדי עוף וריבת בצל מתובלים ביין אדום ובלסמי מצומם
מה הופך כבד לפטה? איך הופכים אותו למנה מעודנת בטעמה? כיצד אפשר לעשות ריבה מבצל? מה זה בלסמי מצומצם? במנה זו נענה על כל השאלות לעיל ונתנסה בעצמנו בהכנת מרכיבי המנה.
פלוט צרפתי
בן הדוד הקטן ומעודן של הבאגט הצרפתי. נעבוד עם בצק שמרים, לישה נכונה והתפחה כפולה.
קיש ניסואז
מנה מדרום צרפת, עשירה בטעמים מחופי הים התיכון. נכין בצק פריך ונלמד מה ההבדל בינו לבין הבצקים האחרים ואיך נכון לאפות אותו.
pate a choux – פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר וניל בציפוי שוקולד מריר
קינוח ביסטרו מפורסם של פחזניות קטנות וממולאות.
כיצד עובדים בסדנה?
העבודה בסדנה מתבצעת בקבוצות של 3-4 משתתפים בכל שולחן; חלק מהעבודה היא אישית וחלק קבוצתית כך שהמשתתפים בסדנה מנסים בעצמם בכל הטכניקות החשובות של המנות: כל זוג יכין פלוט ואת מנת הקיש ניסואז, וכל קבוצה תכין ביף בורגיניון, פטה כבד וריבת בצל. השף יכין עבורכם קרם פטיסייר וידגים את הכנת הבצק לפחזניות ותוכלו להתנסות בזילוף.
**יש להגיע לכל הסדנאות בנעליים סגורות ושטוחות ובשיער אסוף!**
ההשתתפות בסדנאות אפשרית מגיל 18 ומעלה. צעירים יותר נדרשים לאישור מיוחד מראש.
סדנאות נוספות שהגולשים אהבו:
סדנת בישול איטלקי
סדנת מאכלי רחוב
לחץ לחזרה אל כל סדנאות הבישול