סדנת אפייה עם פודסטפס

במסגרת העידן הקולינרי הזה גם הלחם קיבל שדרוג עצום. אנשים לא מסתפקים יותר ב"לחם חי" הם רוצים לחם שאור, עם זיתים, לחם מחמצת, עם בזיליקום, עם דגנים, בלי דגנים. עם שיפון, חיטה מלאה ומה לא. עולם הלחם הפך להיות מרכז עולמם של אופים חובבנים ואופים מקצועיים אליהם מצטרפים חובבים ונרשמים לכל סדנת אפייה שתגרום להם להוציא את הלחם הכי איכותי מהתנור שלהם, כי בינינו עם כל התבשילים וכו', אין כמו לחם מרוח בחמאה…
סדנת אפייה נערכת במסגרת סדנאות בישול ויש מידע על כך במספר אתרים ברשת. לכל סדנה יש הייחוד שלה וכל אחד מוצא את מה שמעניין אותו. יש כאלה אגב שלא מסתפקים בסדנה אחת, אלא נרשמים לכמה סדנאות כדי שבסוף הם באמת יוכלו לאפות כל לחם העולה על דעתם ובדמיונם.
רק על הלחם לבדו… סדנת אפייה
הסיבה שבגללה אנשים רוצים להירשם לסדנאות בישול או לאיזו סדנת אפייה, היא בגלל שהקולינריה היום מאוד נוכחת בתקשורת, בסרטים, בתוכניות טלוויזיה ועוד. מעם שביסס על חרבו על הפלאפל הפכו למעצמת קולינריה עם מסעדות שף, אירועים עם שפים, תחרויות בטלוויזיה גם של בישול וגם של אפייה. בארץ היום יש לו רק מטבחי עדות אלא שילובים שונים של כל מיני מטבחים, וגם כניסות מנצחות של מטבחים עולמיים. גם הלחם זקף ראש, זה כבר לא סתם לחם כדי לשבוע, אלא כדי להתענג.
מה שקורה היום עם הלחם הוא קאמבק עצום לימיה של קום המדינה, המהגרים שהגיעו הנה מארצות שונות. בגלל שהיהודים שמרו על כשרות בהיותם בגולה, הם היו קונים לחם או רק בחנויות של יהודים או שהם אפו את זה בכל בית. אין אישה יהודייה מפולין או ממצרים שלא אפתה לחם והמשיכה לאפות אותו גם אחרי שעלתה ארצה. זה היה חלק מהתפריט הקבוע בבית שלה. לחם, לחמניות, עוגיות ועוד.
העולם הטכנולוגי בו אנו חיים היום, גורם לנו לרצות לטפח את הבית שלנו באופן חם ואינטימי, לחם שיוצא חם חם מהתנור מהביתי הוא בהחלט סמל למשפחתיות, בית ועוד.
סדנת אפיית לחם – חוויה קולינרית לקבוצות עובדים
מדי פעם משילים מנהלים ומנכ"לים את החליפות והעניבות, ומזמינים עבור העובדים שלהם סדנה מעניינת, בה יוכלו לבלות מחוץ לעבודה, להתעשר, לחוות וגם על הדרך ללמוד משהו. חשוב לומר כי היום זה ידוע, המטבח הוא בהחלט לא רק תחום נשי, ויש מספיק גברים שפים או חובבי בישול גברים. לפיכך רעיון מעולה לקבוצות עבודה, אירועי משפחה או בילוי חברתי, הוא להירשם לאיזו סדנת אפייה, להגיע לאבק את הידיים עם קמח ולצאת עם לחם מחמצת טעים ומיוחד שכל אחד אפה לבד. תאמינו או לא, זה כמו לחזור עם ציור מהגן עליו קיבל הילד מחמאות מהגננת. זה מאוד כיף להצליח לעשות משהו, וגם מי שלא מאמין ביכולות שלו לעשות בצק או לאפות לחם, בצורה שבה זה מועבר יכול להצליח ולהכין לחם ולהיות גאה בעצמו. ייתכן והוא גם יגלה, כמו שקורה לפעמים שבעצם הוא אפילו ממש מרוצה מזה ויירשם לעוד סדנאות בישול.
מי המציא את הלחם?
בכל סדנת אפייה לפעמים מקבלים גם פרק תולדות וכאשר מדובר על לחם יש לומר כי לא ידוע מי המציא את הלחם. הממצאים הכי מוקדמים הם מתקופת האבן המאוחרת באירופה, וההיסטוריים יודעים להגיד שזה היה לחם ללא תפיחה. אז לא ידעו מה זה בכלל שמרים. מקורו של הקמח אז היה מצמחים עשירים בעמילן ביניהם סוף ושרך. הטוסט לעומת זאת הומצא ע"י המצרים שרצו למנוע את התייבשות הלחם. ב-1920 המציאו את הבגט והשאר היסטוריה…