מאז הטיול הגדול להודו שעושים ישראלים רבים, הם מתגעגעים לטעם של המטבח ההודי ולכן יש בתל אביב במרכז לסדנאות בישול סדנת בישול הודי ממנה אתם יוצאים עם ידע תאורתי וגם מעשי על בישול הודי.

בדרך כלל סדנת בישול הודי היא גם סדנה צמחונית. כידוע ההודים אינם אוכלי בשר ולכן תפריט הסדנה יהיה מבוסס על מנות צמחוניות.

את הסדנה הזו אוהבים להזמין אנשים שמתגעגעים לטעמים של הודו, זוגות שרוצים להתחיל לבשל בריא וכמובן צמחונים. יש גם הרבה מקומות עבודה שמזמינים את הסדנה הזו וגם הורים שיש להם ילדים צמחונים והם רוצים ללמוד כמה מתכונים ולהפתיע אותם במנות מיוחדות הנעשות באהבה בלי בשר כמובן.

מהו המטבח ההודי?

החלק הראשון של סדנת בישול הודי מתמקדת בתיאוריה, בהסברים על המטבח. יכולים להשתתף בה 16 איש ולכן היא מתאימה לקבוצות של עובדים ממקומות עבודה או לכמה זוגות או חברים שמתארגנים יחד ורוצים ללמוד משהו על המטבח הכל כך פופולארי הזה.

כיוון שהודו היא תת יבשת, אין מטבח הודי אחד אופייני ויש הבדלים משמעותיים בין האוכל בצפון או בדרום וגם בין מה שאוכלים הודים מוסלמים או הינדים. באופן עקרוני אוכל הודי מבוסס על מאכלי ירקות וקטניות, לידם תמיד יוגש אורז או לחם. הייחוד של האוכל ההודי הוא במגוון העצום של התבלינים שהם בעצם בניגוד למטבחים אחרים, אלה שמהווים את הבסיס לתבשיל. יש תבשילים שבהם התבלינים נטחנים והופכים יחד עם מים למשפחה ולעתים הם נקלים בשלמותם על מחבת. הם תמיד יכללו ג'ינג'ר ושום אליהם יתווספו תבלינים כמו הל, כורכום, כוסברה, בצל, כמון קארי, ותערובת מאסלה המדגישה את הטעם של הודו על כל צבעוניותה וגווניה. 

בנוסף האוכל מאוד פיקנטי וחריף שכדי לעדן אותו מוסיפים לו יוגורט או לחם. ההודים אוכלים בידיים ובדרך כלל ביד ימין. 

מה לומדים בסדנה?

כמו בכל סדנאות הבישול של פודסטפס החלק הראשון יהיה תיאורטי והוא יכלול הסבר על המטבח ההודי, ההשפעות שהיו עליו, איך הוא נוצר מהם המרכיבים הבסיסיים הקבועים ומהן המנות הקלאסיות? 

סדנת בישול הודי כוללת כמובן גם חלק מעשי אז נחלקים לזוגות או לשלשות (תלוי בכמות המשתתפים) ומתחילים לבשל יחד. המנה הראשונה אותה מבשלים בסדנה תהיה קציצת בורגר צמחונית ואפיית לחמנייה. התבשיל השני יהיה ויגן גראם מסאלה – תבשיל קדרה המכיל ירקות שורש. המשתתפים ילמדו כיצד לערבב את הגראם מסאלה והטנדורי, שני מיני התערובות המרכזיות במנה הזו.

המנה השלישית שילמדו המשתתפים היא פאי רועים צמחוני. זוהי מנה מסורתית דווקא מהמטבח האירי ובסדנה היא נעשית על בסיס ירקות ומהווה ארוחה שלמה. בנוסף ילמדו המשתתפים להכין רוטב ויניגרט קלאסי שמתאים לכל מיני סוגי סלטים. ופונדנט שוקולד חם הקינוח האולטימטיבי.

מבשלים גם יחסים

סדנת בישול הודי היא הזדמנות לעבוד יחד במטבח ולשתף פעולה והרבה פעמים מלמדת את המשתתפים בה, גם שיעור לחיים מעבר לשיעור בישול. אנשים צריכים לשתף פעולה זה עם זה. אם מדובר באנשים שעובדים ביחד, או בזוגות או בהורים וילדים. לעתים יש לא מעט חילוקי דעות בתהליך הזה, והמשתתפים צריכים להתמודד עם כל מיני בעיות אישיות בדרך לסיר, אבל הם גם לומדים מזה כל מיני דברים על עצמם וזה לא פחות חשוב מללמוד לבשל.

בישול הוא תהליך וכמו בכך תהליך, אפשר להוציא ממנו הרבה יותר מאוכל אפשר ללמוד באמצעותו מהו שיתוף פעולה, מהו ויתור, פשרה, הסכמה וכל אלה הם בסיס מצוין גם לשיעור לחיים.

דילוג לתוכן