אם רק חזרתם מהודו, או מתעניינים בבישול הודי, אני מציעים לכם להירשם לאיזו סדנת בישול הודי, שתחזיר אתכם לזיכרונות של הטיול הגדול, או תעשה לכם חשק לעשות את הטיול הזה. סדנת בישול הודי מיועדת לזוגות או יחידים שמעוניינים להכיר את רזי המטבח ההודי וליהנות מהמטבח העשיר והמגוון הזה. מטבח הודי נחשב למטבח בריא מאוד. הידוע ההודים אינן אוכלי בשר ופרות הן יצור מקודש, לכן המתכונים מאוד קרובים לטבע, לצמחים שונים, פירות, גבינות ועוד. ייחודו של מטבח הודי הוא במגוון העצום של התבלינים המשמשים כבסיס לכל תבשיל ואשר מעובדים כל פעם בצורה אחרת. יש תבשילים בהם התבלינים נטחנים ומדוללים או נקלים במחבת.
בסדנת בישול תלמדו מהם מרכיבי המטבח ההודי, מהם המצרכים הכי שימושיים ואיזה שימוש מושכל יש לעשות בתבלינים השונים.
לב ליבו של המטבח ההודי?
כאשר אומרים "מטבח הודי", מתכונים לכך שהוא כולל ומשלב כמה מטבחים מכל מיני אזורים בהודו. יש הבדלים משמעותיים בין הצפון והדרום ולא רק בנושא של אוכל. בנוסף, יש מזון לדלי אמצעים ומזון לאנשים במצב כלכלי יותר טוב. המזון שאוכלים ההינדים שונה מהמאכלים שאוכלים המוסלמים. מה שמשותף, לכל המטבחים הללו הוא שימוש "מוגזם" אפשר לומר בתבלינים, חלקם מאוד ייחודיים להודו. גם הצלחת בה מוגש האוכל ההודי ייחודית לארץ זו. קוראים לה "טאלי" והיא מחולקת למחיצות.
סדנת בישול הודי כוללת היכרות עם הרכיבים המרכזיים כמו קטניות וירקות, אורז או לחם. בנוסף תעשו היכרות עם מהתבלינים השונים כמו ג'ינג'ר, שום, הל, כורכום, כוסברה, קארי, קינמון, ציפורן וחרדל. אגב כל אלה יחד יוצרים את תבלין הקארי המפורסם או הגאראם מסאלה.
יש במטבח ההודי יותר מ-60 סוגי קטניות ואתם תעשו היכרות עם הערכים והייחוד של חלקכן כמו: עדשים, שעועית, אפונה ועוד. התבלינים יש לומר, תמיד יכללו ג'ינג'ר ושום ותבלינים אחרים שיהיו עשויים כמשחה, גרגרים או קמח.
בסדנת הבישול תעשו היכרות עם שמן הבוטנים שמשתמשים בו בעיקר בצפון הודו ואילו בדרום מעדיפים שמן חרדל או שמן קוקוס שהוא הנפוץ היותר. בשנים האחרונות חדרו למטבח ההודי גם שמנים מערביים כמו שמן סויה או שמן חמניות.
לאכול כמו ההודים!
אם אתם מאלה שרוצים ללמוד בישול בריא מהו ולאמץ אותו כאורח חיים, סדנת בישול הודית, מיועדת בדיוק לכם משום שהיא מתבססת על המתכונים הצמחוניים והבריאים של המטבח הזה. בניגוד למערב, ארוחה הודית נחשבת עשירה בסיבים תזונתיים והיא מכילה רכיבים צמחיים רבים. אחד הדברים המרכזיים בכל ארוחה הודית, הוא היעדר הבשר. בהודו בדרום רוב האנשים צמחוניים ואילו בצפון ניתן למצוא אוכלי בשר עז או בשר עוף. במטבח בצפון הודו יש גם השפעות טיבטיות. אחת המנות המרכזיות של בשר הוא עוף טנדורי ובארץ מסעדות הודיות רבות מגישות אותו לצד אורז.
האוכל ההודי תמיד יהיה חריף והאכילה היא או בעזרת כף או ביד ללא כלי אכילה. השולחן כולו ערוך ומסודר במנות אוכל צבעוניות וריחניות ובעלות מרקמים שונים. סדנת בישול הודית תסייע לכם להרכיב ארוחה הודית אופיינית. היא תמיד תהיה מורכבת ממשהו עמילני כמו לחם, אטריות או אורז תפוחי אדמה, תבשיל דאל, תבשיל ירקות, יוגורט, ירקות, או מנת פאניר מסורתית שכוללת גם גבינה.
הסיבה שבגללה הרבה מאוד אנשים משתתפים בסדנת בישול הודית, הנה משום שהיא יכולה להתאים גם לצמחוניים וגם לאנשים שרוצים לשמור על הבריאות ולאכול נכון. באופן כללי זו חוויה חד פעמית מומלצת.