סדנת בישול לילדים -כיף בריא וטעים!
ילדים מבשלים זה לא סיפור חדש. בעולם כולו יש ילדים שמבשלים, ילדים שאוהבים לבשל ויש ספרייה עצומה של ספרות אוכל לשפים צעירים. בדרך כלל כאשר מדובר על סדנת בישול לילדים, מדובר על משהו כיפי, צעיר ומעניין שכל ילד או ילדה ישמחו לקחת בו חלק, כל אחד רוצה להרגיש שף צעיר. בנוסף יש גם היום ספרים רבים שילדים יכולים להכין באמצעותם מנות פשוטות, ולעתים בהמלצה של השגחת הורה, כאשר מדובר בבישול על גז.
סדנת בישול לילדים היא הקייטנה הכי מיוחדת שאפשר לתת לילדים שלכם. הם לא רק יכירו ילדים אחרים וייהנו בחברתם, הם גם ילמדו ויכירו חומרי גלם, ילמדו על עשבי תיבול, תבלינים ומרכיבים של המטבח, ידעו איך עושים כל מיני מנות, וזה בהחלט יאתגר אותם באופן אישי.
השף מנחה- הם מנצחים
סדנת בישול לילדים, מועברת ע"י שף שיש לו גם גישה לילדים, ושיכול להפוך להם סדנאות בישול שכאלו למקור של צמיחה וגאווה. תנו לילד משימה, וראו איך הוא מנסה לעשות אותה כי טוב שהוא יכול וזה בהחלט קורה גם בסדנה הזאת.
הילדים המשתתפים בסדנה יוצאים ממנה מאושרים ושמחים ועם הרבה מוטיבציה להיכנס למטבח הביתי ולהתחיל לבשל לכל המשפחה בשבתות ובחגים…
ילדים מטבעם מאוד אוהבים לעבוד עם הידיים. הם אוהבים ללוש והם אוהבים להיות יצירתיים. כיוון שבבישול וגם באפייה יש משהו מאוד יצירתי, הם עצמם יוזמים לפעמים מפגשים עם אוכל, ויש הרבה מאוד ימי הולדת בהם כל הילדים עושים פיתות או פיצה, מה שנקרא הדבר האמתי.
סדנת בישול לילדים חושפת אותם להיכרות עם חומרי גלם, נותנת להם אתגרים ומלמדת אותם כיצד להתנהל במטבח כמו גדולים. הם רוכשים מיומנויות בסיסיות במטבח, הם שוהים עם שאר המשתתפים באווירה של קבוצה, נוצר שיתוף פעולה וזה מלמד אותם עוד כמה דברים על מיומנויות חברתיות מלבד בישול.
מה לומדים ואיך? סדנת בישול לילדים
סדנת בישול לילדים מיועדת לגילאי 9-14. הילדים ילמדו טכניקות של בישול ואפייה, מנות קרות וטיגון. הקורס מעודד אותם להשתתף והם נענים לאתגר, זוכים לתמיכה וכאשר הם מצליחים (וכולם מצליחים) הם מאוד גאים בעצמם. כל מפגש נערך כ-4 שעות במהלכם את לומדים את רזי המטבח. הקורס הזה מתקיים בדרך כלל בתקופות של חגים, חופשות ובקיץ. בכל שיעור יאכל כל תלמיד ארוחה משביעה ואיכותית, בנוסף לקבלת התכנים. כל יום מתחיל השיעור בארוחת בוקר מזינה.
הם יכירו את מטעמי המזרח הרחוק עם הכנת ספרינג רול, יכינו סושי, פאד תאי, סלט ירקות עם רוטב חמאת בוטנים ובננה מקורמלת. הם ייחשפו גם לאוכל ביתי כמו קציצות הודו ברוטב קארי וקרם קוקוס, פירה שעשוי משורשים, סטייק של עוף צרוב על הפלנצ'ה וטאבולה- סלט בורגול.
כל מטבחי העולם בקורס אחד
סדנת בישול לילדים חושפת אותם למרכיבים שונים ולטעמים של מטבחי עולם. בישראל של היום אוכלים הכול. גם אוכל הודי וגם סושי, ולכן גם הסדנה משקפת את מה שקורה פה מבחינה קולינרית. הם ילמדו על חומרי גלם, על מרכיבים שונים. ילמדו להכין מנות מסוימות, וכך גם להבדיל בין אוכל בריא ומזין לג'אנק פוד.
אחת המטרות היא באמת להציג בפני הילדים אפשרויות שונות של מיני מזון. שלא יחשבו שאוכל מסתכם בפסטה, פיצה והמבורגר שאלה הן מנות הדגל שכל ילד רגיל לאכול. באמצעות הסדנה הם יכירו ויטעמו מרכיבים שונים וכך ילמדו גם שיש טעמים אחרים ושיש אין סוף אפשרויות וטעמים לאוכל.