עוגת גבינה ושמנת חמוצה - במיוחד לשבועות!

מרכיבים:

תבנית עגולה “26 
לבלילה: 
500 גרם גבינת שמנת 30% 
500 גרם גבינה לבנה 9% 
3 מיכלי שמנת חמוצה 16% 
1 כוס סוכר 
3 ביצים 
1 כפית תמצית וניל 
לציפוי: 
2 מיכלי שמנת חמוצה 16% 
2-3 כפות סוכר 
לבסיס: 
3/4 חבילה ביסקוויטים (פתיבר) 100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

1. טוחנים את העוגיות במעבד מזון יחד עם החמאה. מסדרים בתבנית שכבה דקה, שתהווה את הבסיס. חשוב שהיא תהיה מעט עבה לקראת דפנות התבנית, למניעת נזילות. 
2. לערבב את כל חומרי הבלילה במיקסר עד לקבלת מסה חלקה (כ-3 דקות). 
3. יוצקים את הבלילה, בזהירות, על שכבת הבסיס. 
4. אופים בחום של 170 מעלות במשך שעה. 
5. הכנת הציפוי: מערבבים את החומרים עד שהסוכר נמס. 
6. 10 דקות לפני סיום אפייה, מוצאים את העוגה מן התנור ומצפים בשמנת החמוצה. מחזירים לתנור לסיום האפייה. 
7. בתום האפייה מוציאים מהתנור ומצננים. 


טיפ השף:
עדיף להכין את העוגה יממה לפני הגשה – העוגה טעימה יותר.

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם