עוגת שוקולד mud cake
מרכיבים:
330 גרם שוקולד עד 66%
200 גרם חמאה
4 חלמונים
4 ביצים
60 גרם קמח
160 גרם סוכר
הוראות הכנה:
- ממיסים את החמאה עם השוקולד.
- במיקסר חשמלי בלבד מקציפים את כל הביצים + החלמונים והסוכר לקצף יציב ביותר – הקצף צריך להחזיק את עצמו ללא שינוי צורה.
- לוקחים כמות קטנה מהקצף ומקפלים לתוך השוקולד כדי להשוות טמפרטורות ומסות.
- מקפלים את כל הקצף פנימה.
- לקראת 2/3 הקיפול מנפים
- את הקמח לתוך תערובת השוקולד וממשיכים לקפל עד שהתערובת הומוגנית לגמרי.
- מעבירים לתבנית עגולה סגורה 24 עם ניר אפיה בצדדים ובתחתית.
- אופים בתוך אמבט עם מים ב150 מעלות (המים צריכים להגיע ל – 3/4 גובהה התבנית).
- אופים בערך כשעה – עד שנוצר קרום קשה מאוד בחלק העליון, וקיסים עץ יוצא מהמרכז מעט רטוב.
- מקררים לגמרי (אפילו לילה במקרר). ומגישים עם מעט קקאו מפוזר בצלחת.
טיפ השף:
* כדי להכין פרווה יש להפוך את החמאה למחמאה באותה הכמות.
* איכות השוקולד חשובה ביותר.
* אם משתמשים בשוקולד 53% העוגה תהיה מתוקה יותר – אין לשנות את כמות הסוכר כי זה משפיעה על הביצים.
* כדי להוריד מתיקות צריך לשנות את אחוזי השוקולד