עוגת שוקולד mud cake

מרכיבים:

330 גרם שוקולד עד 66% 
200 גרם חמאה 
4 חלמונים 
4 ביצים 
60 גרם קמח 
160 גרם סוכר

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את החמאה עם השוקולד.
  2. במיקסר חשמלי בלבד מקציפים את כל הביצים + החלמונים והסוכר לקצף יציב ביותר – הקצף צריך להחזיק את עצמו ללא שינוי צורה.
  3. לוקחים כמות קטנה מהקצף ומקפלים לתוך השוקולד כדי להשוות טמפרטורות ומסות.
  4. מקפלים את כל הקצף פנימה.
  5. לקראת 2/3 הקיפול מנפים
  6. את הקמח לתוך תערובת השוקולד וממשיכים לקפל עד שהתערובת הומוגנית לגמרי.
  7. מעבירים לתבנית עגולה סגורה 24 עם ניר אפיה בצדדים ובתחתית.
  8. אופים בתוך אמבט עם מים ב150 מעלות (המים צריכים להגיע ל – 3/4 גובהה התבנית).
  9. אופים בערך כשעה – עד שנוצר קרום קשה מאוד בחלק העליון, וקיסים עץ יוצא מהמרכז מעט רטוב.
  10. מקררים לגמרי (אפילו לילה במקרר). ומגישים עם מעט קקאו מפוזר בצלחת.

טיפ השף:
* כדי להכין פרווה יש להפוך את החמאה למחמאה באותה הכמות. 

* איכות השוקולד חשובה ביותר. 
* אם משתמשים בשוקולד 53% העוגה תהיה מתוקה יותר – אין לשנות את כמות הסוכר כי זה משפיעה על הביצים.
* כדי להוריד מתיקות צריך לשנות את אחוזי השוקולד

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם