פאי שוקולד כשר לפסח

מרכיבים:

לבסיס: 
420 גרם בסקוויטים כשרים לפסח (חבילה שלמה)
100 גרם חמאה 
60 מ״ל מים 

למלית: 
מיכל שמנת מתוקה 
100 מ״ל (חצי כוס) חלב 
225 גרם שוקולד מריר 
1 ביצה (XL) או 60 גרם ביצה טרופה 

תבנית פאי בגודל 26״

הוראות הכנה:

לבסיס: 
1. מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון (או בעזרת מערוך), עד לקבלת פירורים דקים. 
2. תוך כדי עבודת המעבד, מוסיפים את החמאה והמים. 
3. לאחר שנוצרים גושים גדולים ומעט דביקים, מוציאים מהמעבד לתבנית פאי. 
4. מדביקים את בצק הפירורים לתבנית, בעזרת הידיים, עד קבלת קלתית יפה. 
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שבע דקות. 
6. מניחים לקירור מחוץ לתנור. 

למלית: 
1. ממיסים את השוקולד עם השמנת והחלב, בסיר כפול. 
2. לאחר שהתערובת מתקררת מעט, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. כשהעיסה מוכנה, מוזגים לקלתית האפויה. 
3. אופים בתנור ב-160 מעלות למשך 20 דקות (או עד שהמלית יציבה- כלומר, רוטטת קלות כשמנערים את התבנית). 
4. מקררים היטב ומגישים.
 
טיפ השף:
ניתן ואף רצוי להוסיף לצד הפאי גלידת וניל וגרידת לימון, ואפילו לשדרג את הבסיס על ידי הוספת תפוז או ליקר שוקולד!

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם