פולנטה פטריות וקרם תירס
מרכיבים:
1 כרישה גדולה חתוכה לחצאים וצרובה על מחבת פסים
1 סלסלת פטריות פורטבלו חתוכות גס ומוקפצות קלות במחבת עם מעט חמאה
2 כוסות קמח תירס לפולנטה
1 חבילה תירס טרי מבושל ומגורד
5 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם שבבי פרמז'ן לקישוט
שמן זית

הוראות הכנה:
- מביאים את החלב והשמנת לרתיחה על אש בינונית בסיר בינוני עם תחתית כבדה. לאחר מכן, מוסיפים מלח ולאט לאט, תוך כדי טריפה בכף מעץ, מוסיפים את קמח הפולנטה.
- ממשיכים לערבב עד שכל הקמח נבחש במים. מוסיפים את גרגרי התירס הגרוס וממשיכים לערבב עד שנוצרות בועות אוויר בתערובת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב בכף מעץ.
- הפולנטה מוכנה כשהיא נפרדת בקלות מדופנות הסיר ומורידים מהאש.
בוחשים לתוכה בהדרגה את החמאה והגבינה המגורדת. טועמים ומתבלים במלח אם צריך. - להגשה: מחממים את הפטריות המוקפצות והכרישה. מגישים שכבת פולנטה בצלחת הגשה ומעליה תערובת הירקות מוקפצת עם מעט מלח גס, שמן זית ושבבי פרמז'ן.