פולנטה פטריות וקרם תירס

מרכיבים:

1 כרישה גדולה חתוכה לחצאים וצרובה על מחבת פסים 
1 סלסלת פטריות פורטבלו חתוכות גס ומוקפצות קלות במחבת עם מעט חמאה 
2 כוסות קמח תירס לפולנטה 
1 חבילה תירס טרי מבושל ומגורד 
5 כוסות חלב 
2 כוסות שמנת מתוקה 
150 גרם חמאה 
70 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת 
100 גרם שבבי פרמז’ן לקישוט 
שמן זית 

פולנטה

הוראות הכנה:

  1. מביאים את החלב והשמנת לרתיחה על אש בינונית בסיר בינוני עם תחתית כבדה. לאחר מכן, מוסיפים מלח ולאט לאט, תוך כדי טריפה בכף מעץ, מוסיפים את קמח הפולנטה. 
  2. ממשיכים לערבב עד שכל הקמח נבחש במים. מוסיפים את גרגרי התירס הגרוס וממשיכים לערבב עד שנוצרות בועות אוויר בתערובת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב בכף מעץ. 
  3. הפולנטה מוכנה כשהיא נפרדת בקלות מדופנות הסיר ומורידים מהאש. 
    בוחשים לתוכה בהדרגה את החמאה והגבינה המגורדת. טועמים ומתבלים במלח אם צריך. 
  4. להגשה: מחממים את הפטריות המוקפצות והכרישה. מגישים שכבת פולנטה בצלחת הגשה ומעליה תערובת הירקות מוקפצת עם מעט מלח גס, שמן זית ושבבי פרמז’ן.

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם