פוקאצ'ינות עם ירקות אנטיפסטי ומוצרלה
מרכיבים:
1 ק"ג קמח
3 כפות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
680 מ"ל מי-ברז
2 כפות מלח דק
לטופינג:
2 פלפלים צבעוניים (חתוך לקוביות)
1 בצל סגול (קוביות קטנות)
4 שיני שום פרוסות דק
2 ענפי רוזמרין (מופרד מהגבעולים)
מעט שמן זית לטיגון
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם מוצרלה מגוררת או
כדורי מוצרלה חצויים

הוראות הכנה:
1. לבצק הפוקאצ'ה: בקערת מיקסר עם וו-לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים יחד.
מפעילים את המיקסר ותוך כדי לישה, מוסיפים לאט את המים. כעבור ארבע דקות, ייווצר בצק אחיד ומוסיפים את המלח.
2. לשים למשך ארבע דקות נוספות. מכסים את הבצק בעטיף ניילון ושמים את הבצק במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מרדדים ופותחים את הפוקאצ'ה – מתבלים במעט מלח גס ושמן זית. מתפיחים 20 דקות נוספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהפוקאצ'ה תפוחה וזהובה.
4. לטופינג: במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל, השום ואחרי כ-5 דקות מוסיפים את קוביות הפלפלים, מאדים עוד כ-5 דקות, מוסיפים את הרוזמרין, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומקררים בצד.