קוקילידה ביתית
מרכיבים:
המצרכים לעוגיות שוקולד-צ׳יפס:
2 ביצים
75 גרם סוכר לבן
75 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה
170 גרם שוקולד מריר
20 גרם קקאו
5 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח
2 גרם אבקת וניל
50 גרם קמח
150 גרם שוקולד-צ׳יפס
180 גרם שוקולד לבן מגורר
המצרכים לגלידת הווניל:
200 מ״ל שמנת מתוקה
1/2 פחית חלב מרוכז ממותק
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:
אופן הכנת העוגיות:
1. מניחים בקערת מיקסר את הביצים והסוכרים ומקציפים (בעזרת מטרפה) עד לקבלת עיסה מוקצפת.
2. ממיסים על בן-מארי את החמאה והשוקולד המריר עד לקבלת גנאש.
3. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים – פרט לשוקולד צ׳יפס והשוקולד הלבן, שמערבבים בקערה נפרדת.
4. מחליפים במיקסר את המטרפה לוו-גיטרה ומוסיפים לעיסה המוקצפת את תערובת הגנאש. מערבלים עד לקבלת מסה הומוגנית.
5. מוסיפים את החומרים היבשים בשתי מנות.
6. מוסיפים בפעם אחת את תערובת השוקולדים עד לקבלת עיסה אחידה.
7. מקררים את הבצק שהתקבל.
8. מחלקים לכדורים במשקל 15-20 גרם (אופציה נוספת: לזלף את התערובת בטמפרטורת החדר).
9. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח של שתי אצבעות לפחות זה מזה (העוגייה מתפשטת).
10. מקררים ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 8-10 דקות.
אופן הכנת גלידת הוניל:
1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
2. מקפלים בעדינות את החלב המרוכז לתוך הקצפת.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את העוגייה.
4. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.