קציצות דגים ברוטב ירקות שורש ויין לבן

מרכיבים:

2 גזרים – חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים קטנים – חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי – חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות יין
2 עלי דפנה
6 יח׳ פלפל אנגלי
2 ליטר מים
לקציצות הדג:
1 כרישה – קצוצה דק
4 שיני שום – קצוצות דק
2 גזרים – מגוררים דק בפומפייה
חופן עלי סלרי – קצוצים דק
700 גרם פילה דג טחון
מלח ופלפל גרוס

קציצות דגים

הוראות הכנה:

1. הכנת הציר: בסיר רחב ונמוך מטגנים את הגזר, הבצל והסלרי עד להזהבה יפה.
2. מוסיפים את היין הלבן, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה ונותנים לנוזל להצטמצם למחצית הכמות.
3. מוסיפים 2 ליטר מים ומבשלים כ-40 דקות. מוסיפים מלח ופלפל גרוס וטועמים.
4. הכנת קציצות הדג: מערבבים יחד את כל החומרים ומכינים מהתערובת קציצה קטנה לטעימה.
5. מטגנים את הקציצה על מחבת, טועמים ומתקנים תיבול.
6. יוצרים משאר התערובת קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומעצבים אותן בצורת אליפסה.
7. מטגנים את הקציצות חיצונית בלבד (במעט שמן).
8. מכניסים את הקציצות המטוגנות קלות לסיר עם ציר הירקות והיין. מבשלים כחצי שעה.
9. טועמים, מתקנים תיבול (אם צריך) ומגישים.

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם