קרמבו קל להכנה
מה מבשר את בוא החורף? הגשם? גם. אבל בעיקר… הקרמבו!
הקרמבו נולד בדנמרק לפני כמאתיים שנה ועשה עלייה לישראל לפני כ-50 שנה ביוזמת מספר קונדיטורים.
הוא נחשב לממתק עממי פופולרי המהווה תחליף לגלידה בחודשי החורף הקרים….
אופן אכילת הקרמבו הוא קונפליקט ידוע: מה לאכול קודם – את השוקולד? העוגייה? או אולי הכל יחד?
בישראל נמכרים מדי חורף כ-50 מיליון קרמבואים; אבל למה לקנות אם אפשר להכין לבד בבית? צירפנו לכם מתכון פשוט, קל להכנה וכל כך טעים… תהנו! ושיהיה לכם חורף חם ומתוק.
מרכיבים:
4 חלבונים
200 גרם סוכר
400 גרם שוקולד
כף שמן קנולה
עוגיות ביסקוויט (אפשר לקנות עוגיות עגולות או להכין לבד מבצק פריך)
הוראות הכנה:
1. מעמידים בן מרי וממסים את הסוכר יחד עם החלבונים תוך ערבוב מתמיד.
2. מעבירים למיקסר ומקציפים לקבלת קצף עמיד.
3. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים על הביסקוויטים לגובה.
4. מכניסים את הקרמבו למקפיא ל-10 דקות.
5. ממסים שוקולד יחד עם השמן על בן מרי עד להמסה מלאה של השוקולד.
6. מסדרים את הקרמבו על רשת אפייה מעל תבנית ומעל לכל קרמבו יוצקים מרוטב השוקולד ונותנים להתקרר.
טיפ השף:
אופציה נוספת ליצירת קצף החלבונים:
1. בסיר קטן על להבה בינונית מביאים לרתיחה את הסוכר עם מעט מים.
2. בוחשים תוך כדי המסת הסוכר עד להגעה ל-120 מעלות (מודדים בעזרת מדחום).
3. בינתיים במיקסר חשמלי מקציפים את החלבונים לקבלת קצף עמיד.
4. בזהירות ובאיטיות מזליפים מהסירופ, תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה עד שהתערובות מתקררת והקצף יציב ודביק.