3 סיבות למה סדנאות בישול הפכו ללהיט

סדנאות בישול

בואו נהיה כנים עם עצמנו, רובנו מוציאים יותר משהיינו רוצים ומקווים שהיינו מצליחים לחסוך קצת יותר מהמשכורת החודשית. הרבה מהכסף שזולג לנו בין האצבעות בכל חודש פעמים לא הולך על בגדים, לא על גאג’דטים טכנולוגיים חדשים ולא על חשבונות טלפון מנופחים – אלא דווקא על אוכל בחוץ.

אנחנו הישראלים אוכלים בחוץ המון. בין אם זה לצאת למסעדות עם חברים או הפרטנר\ית, ובין אם זה להזמין טייק אוואי למשרד בארוחת הצהריים או אפילו קונים אוכל מוכן הביתה.

אז נכון, לעתים אין ברירה ואנחנו מזמינים אוכל או יוצאים לאכול במסעדה כי אין לנו זמן לבשל ולהתחיל להיכנס למטבח אפילו לחצי שעה. במרבית הפעמים, אין לזה קשר לזמן או לרמת הרעב שלנו – לרוב אנחנו יוצאים לאכול או מזמינים אוכל למשרד פשוט כי אנחנו רוצים לאכול משהו טעים ומרגש. אנחנו לא מתרגשים מהאוכל שאנחנו מכינים בבית, בעיקר אם ארסנל המנות שלנו מצומצם ונמאס לנו לאכול שניצלים עם פסטה או אורז ועדשים.

אז איך סדנת בישול עוזרת לחסוך על אוכל בחוץ?

תחשבו על זה ככה: האם הייתם אוכלים בחוץ, מזמינים אוכל למשרד או יוצאים לארוחה עם בן או בת הזוג באותה התדירות אם הייתם יודעים להכין אוכל טעים לא פחות מהמנות המוגשות במסעדה?

כנראה שלא. אבל רבים יאמרו שאחרי סדנאות בישול אולי יודעים לבשל כמה מנות, ואחרי חודש או חודשיים גם הן ממש לא מרגשות ונמאסות עלינו לחלוטין.

זו מסקנה לא נכונה ולא מדוייקת. נכון, בסדנת בישול בדרך כלל לומדים לבשל מנות מיוחדות וספציפיות, אבל לאחר הסדנה אתם לא תצאו רק עם כמה מתכונים שהייתם יכולים להדפיס באינטרנט. דרך הכנת המנות ודרך תהליך הלמידה אתם תלמדו עוד הרבה יכולות שישמשו אתכם במטבח הביתי בדרכים שלא חשבתם עליהם: שיטות בישול חדשות, טכניקות מעניינות וגם הרבה על איך להשתמש בתבלינים וחומרי גלם שלא הכרתם לפני כן.

למדו את הבסיס – ותתחילו להיות יצירתיים

בעזרת הידע החדש שתלמדו אצל סדנאות בישול, אתם יוצאים עם יכולת להכין מספר מנות בצורה מעולה, אבל גם עם הרבה ידע ויכולות שישרת אתכם במטבח גם שתרצו להיות יצירתיים יותר.

למידה של מיומנות ספציפית בתחום מסויים, עוזרת לכם להבין את כללי המשחק ונותנת לכם ידע שיעזור לכם ללמוד בקלות גם מיומנויות שונות בתחום.

אצל סדנאות בישול אסייתיות, למשל, תלמדו להכין דים סאם מאודה, ואז תוכלו בקלות גם להבין וללמוד כיצד להכין לחמניות מאודות (באנים) או ירקות מאודים. בדיוק כמו  שאדם שיודע לנגן על גיטרה חשמלית, ילמד לנגן על גיטרת בס בקלות יחסית בהשוואה למי שלא יודע לנגן בגיטרה בכלל.

הסיבה לכך היא שידע בסיסי בתחום יחד עם הבנה של איך הדברים עובדים ויכולת לגשת אל ההכנה של סוג האוכל המסוים – יאפשרו לכם להתחיל “לשחק” במטבח.

בואו נגיד שאתם עוברים סדנת קונדיטוריה ולומדים כיצד להכין פחזנית ממולאת בקצפת מיוחדת. עכשיו אתם יודעים גם איך להכין את הבצק של הפחזנית, גם איך להכין את הקצפת וגם כמה זמן אפייה או טיגון מאפה כזה צורך. עכשיו אתם יכולים להחליט שאתם ממלאים את הפחזנית בקרם פטיסייר, או שאתם מכינים עוגה ומקשטים אותה בקצפת המעולה שלמדתם להכין. ברגע שתבנו בסיס של ידע במטבח דרך סדנאות בישול, היכולת שלכם להיות יצירתיים וללמוד מנות חדשות תהיה חדה וחזקה במיוחד.

אז תירשמו לסדנת בישול, ותראו איך אתם מתאהבים במטבח, וכל ערב יהפוך מהזדמנות להזמין אוכל מבחוץ שוב, להזדמנות להכין את המנה החדשה שלמדתם.

מעוניינים בסדנא? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם