תבשיל בקר בסיידר תפוחי עץ
מרכיבים:
500 גרם בקר
2 תפוחי עץ ירוקים מתוקים – חתוכים לפרוסות
1 בצל גדול – קצוץ גס
1 גזר- קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי – חתוך גס
200 מ"ל ציר
200 מ"ל מיץ תפוחים או תרכיז סיידר מדולל
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
קורט שבבי צ'ילי חריף
1 כוס יין לבן
2 עלי דפנה
3 יחידות פלפל אנגלי שלם
שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הצורך
הוראות הכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות של 2*2 ס"מ. מתבלים בשמן, מלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה (או ישירות בסיר בישול, אם גודלו מתאים).
2. לאחר שהבשר קיבל צבע חום יפה מוסיפים את היין ומעבירים לסיר בישול.
3. מוסיפים לסיר את כל החומרים פרט לתפוח עץ אחד.
4. מבשלים בסיר סגור על אש נמוכה עד שהבשר רך לגמרי (בסביבות שעתיים). יש להקפיד שהתבשיל לא מתייבש.
5. מורידים את הכיסוי ומעבירים לתנור לחום גבוה (180 מעלות) לעוד 15 דקות.
6. מקרמלים את פרוסות תפוח העץ שנשאר על מחבת או בתנור ומגישים יחד.