fbpx

תבשיל בקר בקארי אדום ובוטנים

מרכיבים:

1 ק”ג בשר פרוס דק
3 בצלים חתוכים ל- 6 יחידות
5 כוסות ציר עוף
1 כוס חלב קוקוס
1 כוס בוטנים קלויים וטחונים
2 כפות לימון סחוט
קורט ציפורן, זרעי כוסברה וקינמון
טחונים
כפית סוכר
כף תמר הינדי
למחית קארי אדום:
1 כף שבבי צ’לי
חצי בצל אדום בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי כף ג’ינג’ר קצוץ
חצי כפית גרד לימון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
רבע כפית זרעי כמון
שתי כפיות שמן סויה

בקר בקארי אדום

הוראות הכנה:

1. לקארי אדום: מערבבים/טוחנים את כל מרכיבי המחית ומוסיפים שמן עד לרמת מחית רטובה.
סוגרים את קוביות הבשר עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומקפיצים כחמש דקות.
2. מוסיפים לסיר את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה למשך שעה וחצי על אש נמוכה. בוחשים מדי פעם.
3. לאחר שעה וחצי מוסיפים את שאר חומרי המנה, כולל הקארי האדום.
4. מצמצמים כ-10 דקות בסיר פתוח, תוך כדי ערבוב מדי פעם, להסמכה רצויה.
5. להגשה: קוצצים מעט כוסברה טרייה ומפזרים מעל.

שאלות על המתכון? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן