ברוסקטה עם חזה עוף צלוי באיולי
מרכיבים:
פרוסות בגט בעובי 1 ס"מ, מרוחות
במעט שמן זית וקלויות בתנור (180 מעלות עד הזהבה)
1 פרפר חזה עוף טרי ונקי משומן וגידים
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
מעט פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
המצרכים למטבל איולי:
2 חלמונים
2 כפות חומץ בן יין לבן
½-1 כוס שמן חצי חצי (רגיל ושמן זית)
מלח לפי הטעם
2 כפיות חרדל
2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:
- בקערה בינונית, מערבבים מעט שמן זית את כל חומרי התיבול לחזה העוף, מוסיפים את העוף ומניחים בצד לחצי שעה.
- מחממים מחבת צלייה לחום גבוה וצולים את חזה העוף משני הצדדים עד שהוא שחום ומוכן, מוציאים החוצה ומניחים להתקרר. חותכים לרצועות דקות ומחכים שהאיולי יהיה מוכן ואז מערבבים.
- לאיולי: מערבבים חלמונים, חומץ, מלח, וחרדל. תוך כדי ערבוב מהיר, מזרזפים את השמן. מתקנים תיבול, מלח ופלפל.
- מאחדים בין האיולי והעוף.
- בסמוך לארוחה מניחים את הברוסקטות על צלחת הגשה ועל כל ברוסקטה מניחים מעט מתערובת העוף ומעל עלה יפה של רוקט ומגישים.